Zašto menjamo prozore i vrata?

Početna | Najčesća pitanja | Zašto menjamo prozore i vrata?
Zašto menjamo prozore i vrata?

1. ZA BOLJU TOPLOTNU IZOLACIJU

Po pitanju energetske efikasnosti i toplotne izolacije objekata, posebnu pažnju zauzimaju prozori, jer kroz njih prolazi do 40% gubitaka toplote. Od 2014. godine, Evropske norme zahtevaju da termičke propustljivosti prozora budu ispod 1,4 W/m²K. S obzirom na to, Rollplast nudi različite proizvode, koji dostižu parametre od 0,6 W/m²K (IV78 i HA78 drveni profili) do 1,4 W/m²K (Rollplast standard). Još jedan veoma važan element je staklo, koji zauzima 80% površine prozora – za bolju izolaciju, nudimo trostruki termopan plus high selective lajsnu. Za više informacija, pogledajte tabelu dole.

 

Skrolujte tabelu levo ili desno
Profil

Okov

Winkhouse

Termopan Uw koeficijent

Poboljšanje Uw

koeficijenta

Zvučnaizolacija Poskupljenje
Rollplast Standart 70 ProPilot 24 mm 1.4 W/m2K - 31dB -
Trocal
Classic 76
ActivePilot 40 mm 0.9 W/m2K 36% 35 dB 24%
Trocal
Prestige 88+
ActivePilot 50 mm 0.8 W/m2K 43% 36 dB 50%
Drvo 78 mm ActivePilot 40mm/50mm 0.8-1.2 W/m2k 47 – 14 35/36 dB 142%2. ZA BOLJU ZVUČNU IZOLACIJU

Intenzivan život i saobraćaj u gradu zahtevaju da se obrati pažnja na faktor buke – od koje zavisi naša svakodnevna udobnost i zdravlje. Jedan od faktora za mirno i tiho životno okruženje je dobra izolacija fasade, koja u mnogome zavisi od izbora zastakljivanja. Rollplast nudi širok asortiman različitih kombinacija prozora, kao najstandardnije termopan od 24 mm postiže 31 dB. Dobar izbor za spas od nepodnošljive buke su prozori "Rollplast guard" sa termopan koji postiže 34 do 41 dB. Vrlo važno za poboljšanje zvučne izolacije su sledeći elementi: prisustvo trostrukog gumenog zaptivača štoka, izbor odgovarajuće kombinacije stakla, dobro popunjavanje montažnom penom i završni radov.


3. ZA BOLJU ZAŠTITU OD SUNCA

Zaštita od sunca u jednoj sobi se može postići sa nekoliko različitih proizvoda – roletne, žaluzine, zavese i stakla sa energetskim pokrićem.
Roletne – efikasno rešenje za probleme sa Suncem. Rollplast nudi širok asortiman proizvoda i boja za svačiji ukus I stil.
Žaluzine - štite prozore od atmosferskog uticaja,i istovremeno daju fasadi individualni stil.
Zavese – su dobro rešenje za zaštitu od Sunca, i utiču na izgled vašeg doma.
Staklo – staklo sa energetskim pokrićem ima najbolje pokazatelje za zaštitu od Sunca, pogodan za južne i zapadno orijentisane proѕore.


4. ZA VEĆU SIGURNOST

Statistike pokazuju da su najčešći pokušaji provala upravo na prozorima. Rollplast nudi proizvode sa osnovnim nivoom bezbednosti WK1, sa minimumom od 2 ili 3 tačke bezbednosti i ručicu hoppe secustik. Za veći stepen bezbednosti, preporučujemo security okov sa nivoom bezbednosti WK2, ručicu hoppe secustik i najmanje jedno od stakla u termopanu je laminirano staklo 4.4.2 Dodatni proizvodi za povećanje bezbednosti su spoljne roletne i žaluzine.


5. ENTERIJER I EKSTERIJER

Na kraju, ali ne manje važno, mnogo ljudi zamene svoje prozore samo iz razloga vezanih za arhitekturu i dizajn. Oni imaju specifične čne zahteve za oblik, boju, ukras i dr. Mi ispunjavamo ove zahteve sa širokim asortimanom proizvoda.